De Wetenschappelijke Raad KiKa
De Wetenschappelijke Raad KiKa beoordeelt onderzoeksvoorstellen die bij KiKa zijn ingediend. Hierbij kijken ze naar de kwaliteit, haalbaarheid en relevantie voor kinderkankerpatiënten. Lees hier meer over de Wetenschappelijke Raad.
Over de Wetenschappelijke Raad
De Wetenschappelijke Raad bestaat uit gerenommeerde onderzoekers op het gebied van kanker. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft ons geadviseerd bij het samenstellen van deze raad. Zo weten wij en jij zeker dat KiKa alleen investeert in belangrijk en waardevol onderzoek.
Zo werkt de beoordeling van onderzoeksvoorstellen
Externe experts uit binnen- en buitenland en de Wetenschappelijke Raad KiKa (WR KiKa) beoordelen de onderzoeksvoorstellen die bij KiKa binnenkomen. Hierbij kijken ze naar de kwaliteit, relevantie en haalbaarheid voor kinderkankerpatiënten. De tumorsoort of onderzoeksrichting spelen geen rol bij de beoordeling en selectie van de onderzoeksvoorstellen. Op basis van de beoordelingen van de experts en het advies van de WR KiKa wordt een projectaanvraag goedgekeurd of afgekeurd door de directie van KiKa.
De voortgang van de lopende onderzoeken
Tijdens de looptijd van het onderzoek houdt de Wetenschappelijke Raad het verloop goed in de gaten. Bij alle onderzoeken ontvangt KiKa een eindrapport. Als de looptijd meer dan één jaar is, ontvangt KiKa ook een voortgangsrapport. En bij onderzoeken van meer dan twee jaar organiseert KiKa een midterm review bijeenkomst (beoordeling halverwege). Als er onvoldoende voortgang is, kan KiKa de financiering tussentijds stoppen.
Maak kennis met de Wetenschappelijke Raad
- Prof. dr. Marike Broekman (voorzitter)
- Prof. dr. Roderick Beijersbergen (vice-voorzitter)
- Dr. Bert van der Reijden
- Prof. dr. Geneviève Laureys
- Prof. dr. Mirjam Heemskerk
- Prof. dr. John Martens
- Prof. dr. Marcel Verheij
- Prof.dr. Fred Falkenburg
- Prof.dr. Lonneke van de Poll
- Prof.dr. Catherijne Knibbe