Wat heeft KiKa bereikt?

Dankzij jouw steun komen we sneller bij 100% genezing
 

 

 

Van de bouw van het Prinses Máxima Centrum tot vele onderzoeksprojecten KiKa investeert door de jaren heen in prachtige projecten. Het resultaat mag er zijn: inmiddels overleeft 81% van deze kinderen de eerste vijf jaar na diagnose. Dit percentage lag 20 jaar terug nog rond de 70%.  
 
We delen graag in welke projecten KiKa investeert. Hieronder lees je de cijfers tot en met 2022.  

89,9 miljoen euro

Voor onderzoeksprojecten

De onderzoeken waarin KiKa investeert leveren veel op. Denk aan baanbrekende medicijnen, pijnvrije behandelingen zonder bijwerkingen en een betere kwaliteit van leven voor (ex)patiënten. In totaal gaat het om 252 onderzoeken. Een onderzoek duurt zo’n 4 jaar en kost gemiddeld tussen de 400.000 en 800.000 euro. KiKa screent alle onderzoeksvoorstellen. 
 

Lees hier welke onderzoeken KiKa financiert

10,3 miljoen euro

Voor de bouw en uitbreiding van het Prinses Máxima Centrum

Door bekende tv-campagnes als ‘Geef KiKa de 10’ en ‘Draag je steentje bij’ werd de bouw van het bekende Prinses Máxima Centrum een feit. De tv-shows leverde vele miljoenen op. In 2022 is er eenmalig ruim 2,2 miljoen euro extra opgehaald voor de bouw en inrichting van twee extra onderzoeksafdelingen in het Prinses Máxima Centrum. 

Lees meer

77 miljoen euro   

Voor de programmafinanciering van het Prinses Máxima Centrum

De researchafdeling van het Prinses Máxima Centrum wordt gefinancierd door basisfinanciering en project­financiering. Jaarlijks ontvangt het Máxima zogenaamde core funding van Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Deze basisfinanciering wordt gebruikt voor onderzoeks­groepen, apparatuur en kernfaciliteiten om baanbrekende ontdekkingen te doen. 
 

2 miljoen euro

Voor projectfinanciering van internationale samenwerking

Investeren in internationaal onderzoek naar kinderkanker is nodig om een extra impuls te geven aan de genezingskans van kinderkanker. Natuurlijk blijft KiKa zich ook onverminderd inzetten voor onderzoek en kinderen in Nederland.

1,6 miljoen euro

Voor voorlichting

KiKa wil graag dat kinderen meer leren over de ziekte en beter begrijpen wat leeftijdsgenootjes doormaken. Daarom geven betrokken gastdocenten voorlichting aan kinderen op de basisschool. Ook stelt KiKa geld beschikbaar voor voorlichtingscampagnes.  

Meer over voorlichting

Lees het jaarverslag

Alle resultaten van 2022

Meer weten over de bestedingen van KiKa? Lees dan het jaarverslag. Hier lees je meer over de onderzoeken die KiKa heeft goegekeurd en de resultaten die zijn behaald. 

Lees meer

Purple paint brush

Waar zet KiKa zich voor in?

Nieuwsgierig naar de missie van KiKa? Lees hier wat KiKa doet en ontdek hoe de stichting impact maakt

Lees meer

Waar gaat het geld naartoe?

Lees meer over de bestedingen van KiKa en waar het geld naartoe gaat.

Lees meer

Alles voor scholen

Ontdek waarom voorlichting over kinderkanker zo belangrijk is. Klik hier om meer te lezen.

Lees meer

Werken bij KiKa

Bekijk hier de openstaande vacatures.

Lees meer
Purple paint brush