Samenwerking Maarten van der Weijden Foundation

24 mei 2021

De Maarten van der Weijden Foundation en KiKa Extreme Westfriesland slaan de handen in één!

Purple paint brush

Wij zetten ons beiden in voor onderzoek naar (kinder)kanker en daaruit is deze mooie samenwerking ontstaan. Samen adopteren wij van het sponsorgeld dat wordt opgehaald een onderzoek van het Prinses Máxima Centrum: 'Botverlies bij kinderen met kanker'.

Hoe kan botverlies in een vroeg stadium worden opgespoord en worden behandeld?

Een belangrijk, maar vaak onderschat en niet herkend probleem van behandelingen tegen kinderkanker is het nadelige effect van medicijnen op de zich ontwikkelende botten. Doordat te weinig nieuw bot wordt aangemaakt of juist te veel bot wordt afgebroken, worden botten zwakker en dunner. Bij dit botverlies tonen de meeste kinderen niet meteen symptomen, totdat er botbreuken of misvormingen ontstaan. Op de langere termijn kan dit leiden tot pijn en beperkingen of invaliditeit.

Onderzoekers kijken hoe dit botverlies sneller kan worden opgespoord en hoe het kan worden behandeld. Daarvoor gaan zij op zoek naar stofjes in het lichaam die aangemaakt worden bij een vroeg stadium van botverlies. Deze stofjes kunnen in de toekomst gebruikt worden om botverlies bij kinderen met kanker in een veel vroeger stadium op te merken.

Wij zijn onwijs trots dat we dit samen met Maarten kunnen financieren, op naar een fantastisch bedrag!

Purple paint brush
14 juni 2023

Elfstedentriatlon Maarten van der Weijden twee KiKa onderzoeken gesteund

Maarten van der Weijden start een nieuwe uitdaging; de Elfstedentriatlon

Lees meer
15 juni 2022

In gesprek met Frits Hirschtein

Kika heeft ontzettend veel bereikt met dank aan alle donateurs, actievoerders, bedrijven en partners die ons gesteund hebben.

Lees meer
2 mei 2023

KiKa en Sanquin Bloedvoorziening starten samenwerking

Jaarlijks hebben zo'n 80.000 mensen een bloedtransfusie nodig, maar er is een tekort aan donoren.

Lees meer
20 september 2018

Gezonde samenwerking tussen Fruit op je werk en KiKa

Een goede gezondheid is ontzettend belangrijk en helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is KiKa blij en trots op de gezonde samenwerking met partner Fruit op je werk.

Lees meer
Purple paint brush