Fanatieke schaatsers halen recordbedrag op - Bijna vier ton voor kinderkankeronderzoek

Voor dag en dauw de Weissensee betreden op schaatsen. Ruim 120 deelnemers deden het vrijdag 26 januari. Samen hadden ze maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor KiKa. In totaal is er ruim €388.064.71 bij elkaar geschaatst voor kinderkankeronderzoek. Een recordopbrengst. 

Purple paint brush

Jetzt geht's los!  

Schaats voor KiKa is een uitdagende alternatieve Elfstedentocht (200 of 100 km) op de indrukwekkende Weissensee waar deelnemers samen schaatsen en geld ophalen voor onderzoek naar kinderkanker. Na drie afgelaste edities ging de 2024 editie gelukkig wel door. Alle deelnemers deden mee met een eigen motivatie. Hannah, die zelf als kind kanker had, zegt: “Het is superleuk om dit samen met de KiKa groep te doen.” Bas vult aan: “Schaatsend voor KiKa besef je je hoe dicht schoonheid, pijn, leed en overwinning bij elkaar liggen.” 

Floor schaatst mee voor haar zoontje Timo, die op vierjarige leeftijd is overleden aan een zeer zeldzame longtumor. “We hopen dat andere ouders niet hoeven mee te maken wat wij hebben meegemaakt, dat je kind ziek is en niet meer beter kan worden.”  

It giet oan 

Volgend jaar zijn wij er weer bij. Ben jij warm geworden om dit avontuur aan te gaan? En wil jij een bijzondere bijdrage leveren in de strijd tegen kinderkanker? Geef je dan op voor Schaats voor KiKa 2025. 

Klik hier
Purple paint brush
15 januari 2024

Peakz Padel nieuwe partner van KiKa

Peakz Padel en KiKa starten een samenwerking. Het hele jaar komt Peakz Padel in actie. Lees meer.

Lees meer
22 december 2023

KiKa Korte Broek levert recordbedrag op voor kinderkankeronderzoek

KiKa Korte Broek levert een recordbedrag op van €655.963. Lees meer

Lees meer
18 september 2023

Recordopbrengst Dam tot Damloop voor KiKa

Tijdens de Dam tot Damloop is er ruim 47.000 euro opgehaald voor KiKa

Lees meer
8 juni 2023

KiKa lanceert landelijke merkcampagne om versneld naar 100% genezing te gaan

Bekijk hier de eerste beelden van de campagne.

Lees meer
Purple paint brush