Obstakels overwinnen tijdens Mud Masters voor KiKa

12 juni 2023

12 juni 2023 - Op zondag 11 juni hebben 172 sportievelingen maar liefst €55.524 euro opgehaald voor kinderen met kanker tijdens Mud Masters voor KiKa. Jaarlijks worden bijna 600 kinderen in Nederland getroffen door kanker. Gelukkig genezen steeds meer kinderen, maar 19% redt het niet. Daarom hebben de fanatieke deelnemers zich laten sponsoren om geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker.

Purple paint brush

Mud Masters Haarlemmermeer

Mud Masters, de bekendste obstakel- en mudrun van Nederland, vond ook dit jaar plaats in de prachtige bosrijke omgeving van Haarlemmermeer. Voor het vijfde jaar was KiKa een van de goede doelen waar deelnemers zich voor konden inzetten. KiKa richt zich op het verbeteren van de behandeling en genezingskansen van kinderen met kanker door het financieren van onderzoek.

Samen obstakels overwinnen

Veel deelnemers aan Mud Masters voelen een persoonlijke motivatie om deel te nemen aan het evenement vanwege de impact van kanker in hun eigen omgeving. Bijvoorbeeld omdat ze zelf kinderkanker van dichtbij hebben meegemaakt.

 

Voorafgaand aan het evenement delen veel deelnemers hun verhalen. Zoals Jip’s Kanjerteam, die samen bijna 5.700 euro hebben opgehaald. Op 16 november 2022 blijkt Jip namelijk ernstig ziek. Hij heeft acute lymfatische leukemie. Met spoed wordt hij overgebracht voor de behandeling in het Prinses Máxima Centrum. De familie zit in een rollercoaster van chemo's en andere zware behandelingen. Met Jip's Kanjerteam kwamen ze daarom voor hem in actie tijdens Mud Masters voor KiKa. Deze persoonlijke motivatie gaf hen de kracht om hun grenzen te verleggen en zich door de modderige obstakels heen te worstelen, wetende dat hun inspanningen een verschil kunnen maken.

Op naar Mud Masters Biddinghuizen

Heel veel dank aan iedereen die heeft meegedaan aan Mud Masters. Heb je het evenement gemist? Niet getreurd. Op 24 september zijn we er weer bij tijdens de editie in Biddinghuizen. Let op: de ticketverkoop gaat erg hard. De laatste startbewijzen zijn beschikbaar via de website van Mud Masters voor KiKa.

Purple paint brush
28 juni 2023

Fietsers halen bijna negen ton op voor onderzoek naar kinderkanker

Tijdens de achtste editie van de Giro di KiKa, hebben honderden fietsers in totaal € 888.771 opgehaald.

Lees meer
15 juni 2022

In gesprek met Frits Hirschtein

Kika heeft ontzettend veel bereikt met dank aan alle donateurs, actievoerders, bedrijven en partners die ons gesteund hebben.

Lees meer
22 juli 2022

Fanatieke wandelaars halen € 30.000,- op

Kilometers lopen in de hitte, je moet het maar aandurven. Ruim 48 lopers gingen deze uitdaging aan voor KiKa.

Lees meer
15 maart 2024

Inschrijving Dam tot Damloop voor KiKa geopend

Hardlopen van Amsterdam naar Zaandam voor KiKa. Schrijf je nu in.

Lees meer
Purple paint brush