Subsidieaanvraag

Voor onderzoek naar kinderkanker

Er kan financiële steun worden aangevraagd door onderzoekers, ongeacht aan welke wetenschappelijke instelling in Nederland zij verbonden zijn.

Purple paint brush

Let op!

Per 11-8-2023 nieuwe budgettool (te vinden via downloads) en link voor online indienen. Verdere info is te vinden op de pagina's voor onderzoekers

Financiering

Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend door het betreffende online formulier in te vullen.  Dit online formulier is geen werkdocument. Als template voor een aanvraag kunnen de Word-formulieren voor projectaanvragen worden gebruikt. De online formulieren hebben dezelfde opzet als deze templates. 

 Voor volledige programma aanvragen geldt een andere procedure. Onderzoekers die, op basis van een programma vooraanvraag, uitgenodigd worden een volledige programma aanvraag in te dienen, worden van de procedure op de hoogte gebracht. 

Lees vooraf de richtlijnen voor indienen van onderzoekaanvragen. 

In het geval van een herindiening of aangepaste versie van een eerder ingediend voorstel, gelieve duidelijk aangeven in welk opzicht de nieuwe aanvraag verschilt van de eerdere aanvraag (d.m.v. een begeleidende brief en, indien van toepassing, het visueel duiden van aangepaste stukken tekst).

Data

Onderzoeksprojecten en pilotprojecten

Wanneer een project vóór de onderstaande data wordt ingediend, zal het project bij de eerstvolgende vergadering van de Wetenschappelijke Raad besproken worden. KiKa streeft ernaar de beoordelingsprocedure binnen vier maanden te voltooien.

  • 1 februari
  • 1 juni
  • 1 oktober

Meerjarige programma's

KiKa financiert elk jaar maximaal één meerjarig programma. Aanvragen worden één keer per jaar beoordeeld. Voor subsidie voor meerjarige programma's dient een vooraanvraag te worden gestuurd voor 1 april. Wij nodigen de aanvragers uit de vooraanvraag mondeling toe te lichten op een later gekozen moment.

Begin juni wordt gecommuniceerd of een volledige aanvraag mag worden ingediend. Volledige aanvragen dienen voor 1 oktober ingediend te zijn. Wanneer KiKa het nodig vindt, kan de hierboven beschreven procedure worden aangepast. 


Vooraanvraag: 1 april
Mondelinge toelichting vooraanvraag: op een later moment
Volledige aanvraag: 1 oktober

Publiek private samenwerkingen

indienen volledige aanvraag: 1 december.
Formulier: hier te downloaden
Het is mogelijk om vooraf een vooraanvraag in te dienen (korte samenvatting voorstel op 1 A4).  KiKa zal hierop terugkoppelen of zij het voorstel binnen de voorwaarden en haar doelstellingen vindt passen: 1 september

Contact?

Ook relevant

Purple paint brush

Financieringsvormen

Er kan financiële steun worden aangevraagd door onderzoekers. Lees hier meer.

Lees meer

Waar zet KiKa zich voor in?

Nieuwsgierig naar de missie van KiKa? Lees hier wat KiKa doet en ontdek hoe de stichting impact maakt

Lees meer

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Ontdek het hartverwarmende verhaal van het Prinses Máxima Centrum - een plek waar zorg en research samenkomt om kinderen met kanker te genezen.

Lees meer

Children Cancer Free Foundation

Every year, almost 600 children in the Netherlands develop cancer. At this moment, 81% of these children are cured, but sadly, 1 in 5 still dies from the disease.

Lees meer
Purple paint brush