Deel jouw ervaring

Verhalen over kinderkanker om mensen te inspireren

Purple paint brush

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 81% van de kinderen met kanker. Dat betekent dat elke drie dagen een kind in Nederland sterft aan de gevolgen van kanker. Ook krijg drie op de vier van de overlevenden te maken met klachten als gevolg van hun behandeling. KiKa gaat voor 100% genezing, met zo min mogelijk bijwerkingen op de lange termijn.

Purple paint brush
Purple paint brush

Heb jij te maken gehad met (kinder) kanker? En wil jij jouw verhaal delen? Maak impact met jouw verhaal. Wij zoeken vaak mensen die hun verhaal willen delen voor campagnes, mailings of op de website. Op deze manier kunnen wij meer bewustwording creëren over kinderkanker en de impact van kanker onder de aandacht te brengen.

Zij gingen je voor

  • Herbert en Jans waren het gezicht van onze campagne om het belang van bloeddonatie onder de aandacht te brengen.
  • Pim en Ties waren de boegbeelden van KiKa Korte Broek 2022.
  • Noor vertelde voor Wereld Kinderkankerdag het verdrietige verhaal over het verlies van haar dochtertje Mara. 

Ook jouw verhaal delen?

Kanker raakt ons allemaal. Heb jij ook met de ziekte te maken gehad? Misschien omdat iemand in jouw directe omgeving is getroffen door kinderkanker. Of omdat jij zelf kanker hebt gehad en nu in actie wil komen voor KiKa. Deel jouw verhaal en word KiKa ambassadeur! Dat kan op verschillende manieren:

  • Aanmelden als gezicht voor onze campagnes. Regelmatig zoeken wij nieuwe gezichten die zich zo willen verbinden aan ons werk. Bijvoorbeeld voor de jaarlijkse KiKa Korte Broek campagne.
  • Vertel jouw verhaal voor social media en website.
  • Deel je ervaringen in onze mailings richting donateurs.
  • Word actievoerder en wie weet komen wij langs voor een filmpje of interview.

Wil jij je verhaal delen en zo zorgen dat meer mensen weten wat de impact is van kinderkanker? Stuur ons dan een e-mail via redactie@kika.nl en wij nemen contact met je op.  

Lees meer

Meer verhalen
Purple paint brush

Pap, misschien krijg ik jouw bloed wel

“Al verschillende emmers vol” heeft Herbert van der Sanden (48) de afgelopen 20 jaar als bloeddonor afgestaan.

Lees meer

Kinderkanker stopt niet bij genezing

Als twee handen op één buik. Zo omschrijft Ties zijn relatie met broer Pim. Ze deden alles met elkaar. Voetballen, samen spelen, lekker op pad. Gewoon, zoals broers dat doen.

Lees meer

In actie voor Mara

Jaarlijks krijgen 600 kinderen in Nederland kanker. Zo ook de 1 jaar en 9 maanden oude Mara. Ze kreeg een neuroblastoom.

Lees meer
Purple paint brush