Sjaak Neefjes benoemd als lid RvT bij KiKa

Per 1 juni 2024 is Prof. Dr. Sjaak Neefjes benoemd als lid van de Raad van Toezicht bij Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Hij zal de rol van lid medische zaken en onderzoeken op zich nemen waarbij hij René Bernards opvolgt die de afgelopen vier jaar in de Raad van Toezicht heeft gezeten. 

Purple paint brush

Sjaak Neefjes is professor in Chemische Immunologie en afdelingshoofd van de afdeling Cel en Chemische Biologie (CCB) bij het LUMC te Leiden. Daarnaast is hij voorzitter van de Research Counsel en lid van de Research Board. Hij bekleedt diverse bestuursfuncties bij de KNAW en het FEAM. Hij is gekozen lid van de Noorse Academie van Wetenschappen, EMBO, Academia Europaea en de KHMW. Voor zijn werk is hij onderscheiden met verschillende prijzen waaronder de Antoni van Leeuwenhoek prijs (1990), een Gouden Medaille van de Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV 1996), ERC Advanced grants (2009; 2015), Zwaartekrachtsubsidie (2015) en de carrièreprijs van de Nederlandse Vereniging voor Immunologie (NVVI, the Lochem lecture; 2015). In 2020 ontving hij de Spinozapremie voor zijn onderzoek naar kankermedicijnen met minder bijwerkingen. 

Jakolien van Eijk, directeur van KiKa, is verheugd: “We zijn ontzettend blij en trots dat Sjaak Neefjes “ja” heeft gezegd, ondanks zijn drukke bestaan! Hij is naast iemand met immense kennis en expertise op het gebied van kankeronderzoek ook nog eens een heel fijne en positieve persoonlijkheid.” Sjaak Neefjes vult aan: “Ik zet me graag in voor KiKa om kinderen met kanker een beter perspectief te geven." 

Als chemisch immunoloog heeft Neefjes verschillende belangrijke doorbraken binnen zijn vakgebied gerealiseerd. Zijn onderzoek leidde dan ook tot nieuwe behandelingen in de radio-immunotherapie om specifieke kankertumoren te behandelen. In 2015 heeft Neefjes aangetoond dat een salmonella-infectie de ontwikkeling van kanker bevordert.  

Sjaak Neefjes heeft een uitgebreide geschiedenis met KiKa. Sjaak heeft zich jarenlang (van 2013 t/m 2020) vrijwillig ingezet als lid én voorzitter van de Wetenschappelijke Raad. De Wetenschappelijke Raad KiKa beoordeelt onderzoeksvoorstellen die bij KiKa zijn ingediend. Hierbij kijken ze naar de kwaliteit, haalbaarheid en relevantie voor kinderkankerpatiënten.  

Wij zijn verheugd met de komst van Sjaak Neefjes en danken René Bernards voor zijn toewijding en inzet voor KiKa. 

 

 

Directie en Raad van Toezicht

Meer nieuws

Meer artikelen
Purple paint brush
29 mei 2024

Gebruik van MRI-scans voor betere diagnose retinoblastoom

KiKa heeft onderzoekers van het Amsterdam UMC een beurs van maar liefst € 527.280 toegekend. Ze gaan de komende jaren met behulp van MRI-scans onderzoek doen naar verschillende vormen van retinoblastoom.

Lees meer
15 mei 2024

KiKa opnieuw het klantvriendelijkste goede doel van Nederland

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) heeft net zoals vorig jaar, in de categorie ‘Goed Doel’, de titel ‘Klantvriendelijkste bedrijf van Nederland’ gewonnen.

Lees meer
15 maart 2024

Inschrijving Dam tot Damloop voor KiKa geopend

Hardlopen van Amsterdam naar Zaandam voor KiKa. Schrijf je nu in.

Lees meer
21 februari 2024

KiKa finalist Ster Gouden Loeki

KiKa is één van de tien finalisten van de Ster Gouden Loeki. Breng je stem uit en help mee.

Lees meer
Purple paint brush