KiKa lanceert KiKa Korte Broek met bijzondere ‘Missie’

17 november 2022 - Persbericht

Blote benen redden levens!

Van 19 tot en met 23 december trekt Nederland massaal de korte broek weer uit de kast voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Jong en oud doet mee aan KiKa Korte Broek om aandacht te vragen én geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. En dat doen we niet alleen. Radio 538 komt dit jaar ook in actie voor het Máxima met hun Missie 538. Zo trekken we gezamenlijk op om zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen met kanker, dat werd vanmiddag bekend gemaakt in ´De 538 Middag met Frank Dane´ op Radio 538. 

Purple paint brush

Missie 538

Jaarlijks krijgen in Nederland bijna 600 kinderen kanker. Een op de vier kinderen overleeft deze ziekte niet. KiKa streeft als partner van het Prinses Máxima Centrum naar ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. KiKa is de belangrijkste financier van het onderzoek dat in het Máxima plaatsvindt. Daarom steunt KiKa dit jaar de Missie van Radio 538 voor het Máxima, door 100% van de opbrengst van KiKa Korte Broek aan Missie 538 te doneren. In aanloop naar de actie roepen de Dj's de luisteraar op om ook een korte broek aan te trekken van 19 tot en met 23 december en daarmee zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. 

Jakolien van Eijk, directeur Stichting Kinderen Kankervrij: “Te gek dat Radio 538 dit jaar in actie komt voor het Máxima! Voor ons een goede reden om onze landelijke campagne ‘KiKa Korte Broek’ dit jaar te koppelen aan Missie 538. KiKa zet zich al sinds 2002 in voor kinderen met kanker en heeft er mede voor gezorgd dat het Prinses Máxima Centrum gebouwd kon worden met grote acties als Draag je steentje bij in 2014. Door onze krachten te bundelen kunnen we nog meer impact maken!”.  

KiKa Korte Broek

De actie is in 2020 bedacht door een jongen van 11 jaar uit Doetinchem (toevallig ook Pim). Toen zijn vriend Rein ziek werd en opeens niet meer op school verscheen, wilde hij iets doen waardoor hij toch iedere dag even aan hem dacht. Dus ging hij in de kou in korte broek naar school. Samen met zijn school haalde hij maar liefst 14.110 euro op voor onderzoek naar kinderkanker. In 2021 heeft KiKa samen met Pim én Rein, waar het gelukkig heel goed mee gaat, de actie nog groter gemaakt. Ruim 800 actievoerders, jong en oud, liepen in december in een korte broek en haalden gezamenlijk ruim 290.000 euro op. 

Kinderkanker stopt niet na de behandeling 

Iemand die van dichtbij heeft meegemaakt wat voor impact kinderkanker heeft, is Pim (13). Hij kreeg op 4-jarige leeftijd leukemie. Samen met zijn broer Ties (11) is hij een van de boegbeelden van KiKa Korte Broek. Pim is genezen maar heeft helaas nog heel veel last van late effecten door zijn behandeling. Zoals hersenletsel en Gilles de la Tourette. “Kinderkanker stopt niet na de behandeling. Ik wil dat mensen dat weten”, zegt Pim.  

Naast de broers Pim en Ties dragen bekende boegbeelden Kim Lammers, Jan Joost van Gangelen, Sterre van Wijlen, Jasper Demollin, Özcan Akyol, Dolores Leeuwin en Kim Schoenmaker de campagne een warm hart toe. Zij roepen heel Nederland op om een actiepagina aan te maken op KiKa Korte Broek en van 19 t/m 23 december in een korte broek te lopen voor KiKa

 

Heb jij vragen over dit bericht?

Neem contact op met de woordvoerder
Purple paint brush
23 december 2022

KiKa haalt ruim 6 ton op voor Missie 538 voor het Prinses Máxima Centrum

Tijdens KiKa Korte Broek hebben honderden mensen ruim 6 ton opgehaald.

Lees meer
15 juni 2022

In gesprek met Frits Hirschtein

Kika heeft ontzettend veel bereikt met dank aan alle donateurs, actievoerders, bedrijven en partners die ons gesteund hebben.

Lees meer
6 januari 2023

Haarlem City Walk presenteert Stichting Kinderen Kankervrij als nieuwe titelpartner

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) is de nieuwe titelpartner en ook het goede doel van de Haarlem City Walk, de wandeltocht door historisch Haarlem waarvan dit jaar de 2e editie georganiseerd wordt.

Lees meer
20 februari 2024

Bak in maart mee voor KiKa

De hele maand maart bakken we voor KiKa. Kijk hier hoe jij kan bijdragen.

Lees meer
Purple paint brush