Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Lees alles over dit unieke centrum

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is het grootste onderzoeks- en zorgcentrum in Europa voor kinderen met kanker. Lees hier alles over de samenwerking tussen KiKa en het Máxima.

Alles over het Prinses Máxima Centrum

KiKa is trots dat ze mee kon bouwen aan het Prinses Máxina Centrum. Hét kinderoncologiecentrum van Europa. Hier vind je zorg en onderzoek naar kinderkanker onder één dak. Dit is fantastisch, want de oncologen en wetenschappers hebben elkaar nodig om de genezingskans verder te vergroten. Door gericht onderzoek worden de behandelingen én de zorg voor kinderen met en na kanker steeds beter. Ook hierbij is KiKa nauw betrokken. 
 

De kracht van zorg en onderzoek op één plek 

Er zijn veel verschillende vormen van kinderkanker. Per behandeling is daarom hele specifieke kennis nodig. Voor 2018 vond onderzoek en behandeling plaats in de destijds zeven verschillende locaties in Nederland. Door deze versnipperde aanpak was het lastig om kennis en ervaring op te bouwen en specialisten op te leiden. Gelukkig is dit met de komst van het Prinses Máxima Centrum helemaal anders. En hebben we de juiste kennis en specialisatie paraat op één centrale plek. 

‘Draag je steentje bij’ 

Voor het realiseren van het Prinses Máxima Centrum was veel geld nodig. Dankzij campagnes, acties en donaties kon KiKa in 2016 een belangrijk deel van de bouw financieren. De campagne ‘Draag je steentje bij’ heeft hierin een grote rol gespeeld. In totaal is hiermee 8,4 miljoen euro opgehaald! Alle steentjes hebben inmiddels een plek gekregen op de Wall of Name. Dit is een interactieve projectie van de steentjes, zichtbaar op de muur in het Prinses Máxima Centrum. Op de steentjes staan namen van degenen die steentjes hebben gekocht.  

Uitbreiden

Mede dankzij alle donaties en acties van KiKa kan het Prinses Máxima Centrum uitbreiden. Dit is heel goed nieuws! Want door de twee extra verdiepingen die straks gebouwd worden, kunnen 200 extra wetenschappers onderzoek doen naar kinderkanker. Zo bereiken we hopelijk nóg sneller ons doel: 100% kans op genezing bij kinderen met kanker.
 

Help je mee?
Purple paint brush

De organisatie

Groot worden door klein te blijven’, dat is ons motto. Lees meer over de organisatie.

Lees meer

Wat heeft KiKa bereikt?

Van doorbraken in de behandeling tot hoopvolle verhalen van overlevenden - ontdek wat KiKa al heeft bereikt in de strijd tegen kinderkanker

Lees meer

Waar zet KiKa zich voor in?

Nieuwsgierig naar de missie van KiKa? Lees hier wat KiKa doet en ontdek hoe de stichting impact maakt

Lees meer

About KiKa

Every year, almost 600 children in the Netherlands develop cancer. At this moment, 81% of these children are cured, but sadly, 1 in 5 still dies from the disease.

Lees meer
Purple paint brush