Beste Zangers special voor KiKa

3 november 2022

Henk Poort, Glen Faria, Maria Fiselier, Tabitha, Jaap Reesema en Tania Kross dragen KiKa een warm hart toe en zingen daarom de mooiste duetten om het belang van ons werk onder de aandacht te brengen. In deze aflevering geen hoofdgast, maar Jan Smit heeft Anita Meyer uitgenodigd om naast hem plaats te nemen als ambassadeur van één van de belangrijkste partners van KiKa, het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Purple paint brush

Aangrijpende portretten

Beste Zangers is het bewijs van wat de kracht van samenwerking los kan maken. Daarom zingen de artiesten in deze speciale aflevering de mooiste duetten om extra aandacht te vragen voor KiKa en alle kinderen die te maken hebben met kanker. Glen Faria, Maria Fiselier en Tabitha bezoeken alle drie een gezin waarbij kinderkanker onderdeel van hun leven is of is geweest. Zo gaat Glen op bezoek bij Jans, een 11-jarig meisje met acute lymfatische leukemie. Tabitha bezoekt Lizzy, bij wie op 5-jarige leeftijd een hersentumor werd geconstateerd. En Maria ontmoet de ouders van Sam, die vorig jaar helaas is overleden aan kanker.           

Doodsoorzaak nummer één door ziekte

Kinderkanker is nog altijd doodsoorzaak nummer één door ziekte onder kinderen in Nederland. Elke drie dagen sterft er één kind aan deze vreselijke ziekte. Tijdens de uitzending kan er worden gedoneerd aan KiKa. Met donaties kan het Prinses Máxima Centrum worden uitgebreid, zodat nog meer onderzoekers aan de slag kunnen om de strijd tegen kinderkanker aan te gaan. 
                  
De Beste Zangers KiKa uitzending is op 8 december om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1. 

 

Heb jij vragen over dit bericht?

Neem contact op met de woordvoerder
Purple paint brush
12 december 2022

Beste Zangers KiKa special levert ruim 1,6 miljoen op

Beste Zangers KiKa special levert ruim 1,6 miljoen euro op In de tv-uitzending Beste Zangers voor KiKa vroegen Jaap Reesema, Tabitha, Tania Kross, Henk Poort, Maria Fiselier en Glen Faria aandacht voor Stichting Kinderen Kankervrij

Lees meer
8 september 2022

KiKa lanceert indrukwekkende documentairereeks

KiKa lanceert documentaireserie ‘KiKa Stories’ in de maand van kinderkanker.

Lees meer
17 november 2022

KiKa lanceert KiKa Korte Broek met bijzondere ‘Missie’

Van 19 tot en met 23 december trekt Nederland massaal de korte broek weer uit de kast.

Lees meer
23 december 2022

KiKa haalt ruim 6 ton op voor Missie 538 voor het Prinses Máxima Centrum

Tijdens KiKa Korte Broek hebben honderden mensen ruim 6 ton opgehaald.

Lees meer
Purple paint brush