Internationaal onderzoek

Onderzoek stopt niet bij landsgrenzen

KiKa gelooft in de kracht van samenwerking om versneld naar 100% genezing van kinderkanker te gaan. Daarom zoekt KiKa sinds 2023 de samenwerking op met internationale financiers en maakt KiKa het voor Nederlandse onderzoekers mogelijk internationaal samen te werken binnen projecten. 

Purple paint brush

Internationaal onderzoek

Kinderkanker stopt namelijk niet bij landsgrenzen. Daar hoort dus een wereldwijde aanpak bij. Wat onderzoekers in het buitenland ontdekken kan ook levens redden in Nederland. 

Fight Kids Cancer 

In 2023 heeft KiKa de eerste internationale stappen gezet, door zich aan te sluiten bij Fight Kids Cancer (FKC). Dit is een samenwerking van vijf Europese organisaties: Imagine for Margo, KickCancer,Fondatioun Kriibskrank Kanner, CRIS Cancer foundation en KiKa. Het doel van Fight Kids Cancer is de genezingskans voor kinderen met kanker verhogendoor het financieren van onderzoek. 

In 2023 zijn negen veelbelovende projecten geselecteerd en gezamenlijk is er € 4,4 miljoen geïnvesteerd, waarvan KiKa donateurs € 1 miljoen hebben bijgedragen. Daarnaast heeft KiKa begin 2023 ook € 1 miljoen beschikbaar gesteld om twee specifieke Fight Kids Cancer onderzoeken te kunnen financieren. 

Cancer Grand Challenges 

In 2024 heeft KiKa een miljoenenbedrag van 11,7 miljoen euro geïnvesteerd in twee internationale onderzoeken via de Cancer Grand Challenges. Dit initiatief van Cancer Research UK en het National Cancer Institute uit de Verenigde Staten stimuleert toponderzoekers wereldwijd om gezamenlijk de grootste uitdagingen in kankeronderzoek aan te pakken. Dankzij Cancer Grand Challenges starten vijf onderzoeksgroepen aan hun uitdaging, elk gesteund met een financiering van 23,5 miljoen euro. Twee van deze teams richten zich specifiek op kinderkankeronderzoek, waarbij KiKa dus in totaal 11,7 miljoen euro bijdraagt.    

Samen voor 100% genezing

Om baanbrekend onderzoek mogelijk te maken is veel geld nodig. Daar gaan we ons de komende jaren op richten met onder andere het bedrijfsleven. Meer weten over het steunen van internationaal onderzoek met jouw bedrijf?

Neem contact op

Meer lezen

Purple paint brush

Dit onderzoek maken wij mogelijk

Lees alles over het onderzoek dat KiKa mogelijk maakt

Lees meer

Downloads voor onderzoekers

Ben jij een onderzoeker en wil jij een aanvraag doen voor een onderzoek? Dan kan je hier de juiste documenten vinden.

Lees meer

About KiKa

Every year, almost 600 children in the Netherlands develop cancer. At this moment, 81% of these children are cured, but sadly, 1 in 5 still dies from the disease.

Lees meer

Wat heeft KiKa bereikt?

Van doorbraken in de behandeling tot hoopvolle verhalen van overlevenden - ontdek wat KiKa al heeft bereikt in de strijd tegen kinderkanker

Lees meer
Purple paint brush