Wereld Kinderkankerdag

15 februari 2021

Op 15 februari is het Wereld Kinderkankerdag en staan we internationaal stil bij alle kinderen en hun gezinnen die zijn getroffen door deze verschrikkelijke ziekte. In Nederland zijn dat er bijna 600 per jaar.

Purple paint brush

Laat weten dat je kinderen niet vergeet

Vandaag staan we extra stil bij alle kinderen én hun families die met deze verschrikkelijke ziekte te maken hebben, of hebben gehad. Dat doen we met een speciale video. Help jij ons mee? Deel deze video met zoveel mogelijk mensen, om al die kinderen en hun gezinnen te laten weten dat we ze niet vergeten!

Iedere dag krijgt er in Nederland ten minste één kind de diagnose kinderkanker. Ondanks dat de genezingskans de afgelopen jaren  is toegenomen, sterft in Nederland om de 2-3 dagen een kind aan kanker. Niet te bevatten… en daarom zetten wij ons iedere dag in voor kinderen met kanker! 

Purple paint brush

In actie voor Mara

Jaarlijks krijgen 600 kinderen in Nederland kanker. Zo ook de 1 jaar en 9 maanden oude Mara. Ze kreeg een neuroblastoom.

Lees meer

Het verhaal van Pim en Rein

Pim (11 jaar) besloot vorig jaar zomer om tot de kerstvakantie in zijn korte broek naar school te gaan. Daarmee vroeg hij aandacht voor zijn klasgenoot Rein die leukemie had.

Lees meer

Gastdocent Stephanie aan het woord

Dagelijks worden er gastlessen gegeven op basisscholen door onze gastdocenten. Lees hier het verhaal van Stephanie.

Lees meer

Feline is beresterk

Op 17 augustus 2020 veranderde het leven van Arjan en Anne-Wil. Hun kleine meisje Feline (nu bijna vier) kreeg kanker.

Lees meer
Purple paint brush