Oprichter KiKa bedankt met Speciale Glimlach Bank

22 mei 2023

Frits Hirschstein is per 1 mei 2023, ruim 20 jaar nadat hij Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) heeft opgericht, officieel met pensioen gegaan. Ter ere daarvan is er vandaag in het bijzijn van partners uit het Máxima, collega's en familie van Hirschstein, een hele bijzondere bank onthuld in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht. De kleurrijke bank is een blijvende herinnering aan zijn jarenlange toewijding in de strijd tegen kinderkanker en straalt hoop en positiviteit uit.   

Purple paint brush

De glimlach bank

De speciale mozaïeksofa is ontworpen in opdracht van luc4me door Ruud Kooger van Kooger Kunst, en beplakt door met Pantar Amsterdam. De Glimlach Bank is niet alleen een eerbetoon aan Hirschstein, maar ook een symbool van hoop en inspiratie voor iedereen die met kinderkanker te maken heeft. Volgens opvolger van Frits, Jakolien van Eijk, tovert de bank een glimlach op je gezicht!  

 

 

De onthulling

Tijdens de onthulling sprak lid Raad van Bestuur en kinderoncoloog dr. Rob Pieters van het Prinses Máxima Centrum zijn dankbaarheid uit voor het werk dat Hirschstein heeft verricht.  

‘Frits heeft zich enorm sterk gemaakt om het onderzoek naar kinderkanker te versnellen. Je zou zelfs kunnen zeggen dat KiKa en dus Frits een onmisbare “bank” is geworden voor een deel van onze research. Daarom is het fantastisch en ook symbolisch dat we nu voor Frits en voor onze kinderen en hun families deze bank in het Máxima mogen plaatsen. Geweldig!’ 

De speciale bank staat niet voor niets in de natuur- en beweegtuin van het Prinses Máxima Centrum. Sinds 2018 worden alle kinderen met kanker in Nederland behandeld in het Máxima. En mede dankzij financiële steun van KiKa is dit grootste kinderoncologische centrum van Europa er gekomen. KiKa financiert tot op de dag van vandaag een groot deel van het onderzoek dat hier wordt gedaan. In de beweegtuin natuur- en beweegtuin van het Máxima kunnen kinderen en hun families bewegen, sporten genieten van de natuur en vanaf nu dus ook lekker gaan zitten op de Glimlach Bank van KiKa.    

Over Frits en KiKa 

Vijfentwintig jaar geleden speelden Hirschstein en Pieters samen zaalvoetbal. Zij spraken in die tijd vaak over kinderkanker en over het gebrek aan geld om wetenschappelijk onderzoek te doen om de genezingskans voor kinderen met kanker te verhogen. Hirschstein besloot daarom zijn baan op te zeggen en zijn marketingcapaciteiten in te zetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker. Hij richtte in 2002 Stichting Kinderen Kankervrij op en in binnen korte tijd is KiKa uitgegroeid tot een gevestigd merk met een hoge waardering en naamsbekendheid in Nederland. Sinds 1 september 2022 is Jakolien van Eijk aangesteld als algemeen directeur van KiKa. Zij volgde Hirschstein op na 20 jaar. 

Purple paint brush
8 juni 2023

KiKa lanceert landelijke merkcampagne om versneld naar 100% genezing te gaan

Bekijk hier de eerste beelden van de campagne.

Lees meer
30 augustus 2022

Jakolien van Eijk nieuwe directeur van stichting Kinderen Kankervrij

Jakolien van Eijk neemt het stokje per 1 september over van oprichter Frits Hirschstein

Lees meer
2 september 2022

Koninklijke onderscheiding oprichter Stichting Kinderen Kankervrij

Amsterdam, 2 september 2022 – Tijdens zijn afscheid als algemeen directeur van Stichting Kinderen Kankervrij heeft Frits Hirschstein op donderdag 1 september een lintje ontvangen

Lees meer
26 september 2022

Interview met onze nieuwe directeur Jakolien van Eijk

We gaan het samen doen!

Lees meer
Purple paint brush