Jakolien van Eijk nieuwe directeur van stichting Kinderen Kankervrij

30 augustus 2022 - Persbericht

Jakolien van Eijk is met ingang van 1 september de nieuwe directeur van Stichting Kinderen Kankervrij. De oud tophockeyster volgt Frits Hirschstein op, die precies 20 jaar geleden KiKa oprichtte.  

Purple paint brush

Over Jakolien

Amsterdam, 30 augustus 2022 

Jakolien van Eijk: “Ik kijk er enorm naar uit om het fantastische werk van Frits de komende jaren voort te zetten. Ik ben al sinds 2010 betrokken bij KiKa vanwege alle sportevents die ze in samenwerking met mijn voormalige werkgever organiseren. KiKa zit dus al heel lang in mijn hart. En de bevestiging afgelopen jaar, dat onderzoek sinds de oprichting van KiKa in 2002 heeft gezorgd voor een grotere overlevingskans van kinderen met kanker, motiveert mij des te meer om iedere dag vol voor die 100% genezing te gaan”, aldus van Eijk.  

Jakolien van Eijk (44 jaar) studeerde Communicatie Wetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Zij heeft haar studie en later haar loopbaan altijd gecombineerd met topsport en startte haar loopbaan in 2004 als marktanalist bij de Stichting Ether Reclame (STER) in Hilversum. In 2010 begon van Eijk bij Emolife, waar zij in 2013 Director Events werd en verantwoordelijk was voor fondsenwervende sportevents van verschillende goede doelen, waaronder KiKa.  

Tweekoppige directie 

Naast van Eijk, is ook Remko Veenstra gestart binnen het Management Team van KiKa. Als financieel directeur vormt hij samen met van Eijk per 1 september de directie van de stichting. Hirschstein blijft betrokken bij KiKa als adviseur. 

Oprichting KiKa 

Frits Hirschstein heeft KiKa in 2002 opgericht naar aanleiding van een verzoek van o.a. kinderoncoloog Rob Pieters, met wie hij samen voetbalde. Er was in die tijd nog maar weinig geld beschikbaar voor onderzoek naar kinderkanker en daar moest verandering in komen. In 20 jaar tijd is KiKa uitgegroeid tot een gevestigd merk met een hoge waardering en naamsbekendheid in Nederland.  

Frits Hirschstein: “De stijging van de genezingskans van kinderen met kanker in 20 jaar tijd van 70% naar 81%, is een fantastische bevestiging dat wat we doen ook echt werkt. Nu is het zaak om versneld naar 100% genezing te gaan. Eind 2019 heb ik Jakolien binnengehaald bij KiKa om haar klaar te stomen voor deze nieuwe uitdaging. Ik heb dan ook alle vertrouwen in haar en wens haar ontzettend veel succes in haar nieuwe functie.”  

 

Heb jij vragen over dit bericht?

Neem contact op met de woordvoerder
Purple paint brush
2 september 2022

Koninklijke onderscheiding oprichter Stichting Kinderen Kankervrij

Amsterdam, 2 september 2022 – Tijdens zijn afscheid als algemeen directeur van Stichting Kinderen Kankervrij heeft Frits Hirschstein op donderdag 1 september een lintje ontvangen

Lees meer
12 mei 2023

Een ode aan de KiKa moeders

Moederdag is een speciale dag waarop wij onze vrijwilligers in het zonnetje zetten.

Lees meer
8 juni 2023

KiKa lanceert landelijke merkcampagne om versneld naar 100% genezing te gaan

Bekijk hier de eerste beelden van de campagne.

Lees meer
26 september 2022

Interview met onze nieuwe directeur Jakolien van Eijk

We gaan het samen doen!

Lees meer
Purple paint brush