Haarlem verenigt zich voor KiKa. Massale opkomst en enorm bedrag voor kinderkankeronderzoek

22 mei 2023

Op zaterdag 13 mei hebben 267 wandelaars tijdens de eerste editie van de KiKa Haarlem City Walk €63.204 opgehaald voor kinderen met kanker. Door zich te laten sponsoren, hebben de fanatieke deelnemers geld ingezameld voor onderzoek naar kinderkanker. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland de ziekte en 1 op de 5 redt het niet.  

Purple paint brush

Samen sterk tegen kinderkanker

In totaal liepen er 7.500 mensen mee, waarvan 267 geld op hebben gehaald voor KiKa. De eerste editie van de KiKa Haarlem City Walk heeft daarmee alle verwachtingen overtroffen. Mannen, vrouwen en kinderen van alle leeftijden liepen door de schilderachtige straten van Haarlem en omgeving. Binnen no time kleurde de straten compleet oranje. Met elke stap maakten de deelnemers een verschil in de levens van kinderen die tegen kanker vechten. Het sponsorgeld komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek. Gericht op betere behandelingen en medicijnen en hogere kwaliteit van leven.  

Directeur van KiKa, Jakolien van Eijk is trots: “Te gek om te zien dat zoveel mensen massaal in actie zijn gekomen en onze missie een warm hart toedragen. Het sponsorgeld dat we hebben ontvangen, maakt het mogelijk om baanbrekende studies te financieren. In de afgelopen jaren zijn er enorme stappen gezet in het kinderkankeronderzoek maar helaas zijn er nog altijd vormen die niet te genezen zijn. Daarom is jullie inzet ontzettend belangrijk voor ons. Zodat ieder kind in de toekomst hopelijk geneest.” 

Verhaal achter elke stap 

Kinderkanker treft dagelijks een gezin in Nederland. De ziekte betekent vaak een lang proces van behandelingen, onderzoeken en ziekenhuisbezoeken. Veel deelnemers liepen voor iemand in het bijzonder. Bijvoorbeeld Willie, die ruim 2.100 euro heeft opgehaald zodat er meer onderzoek kan worden gedaan. Of Nick, die samen met familie en vrienden, meeliep voor zijn dochtertje die wordt behandeld voor leukemie. Hij deelde eerder zijn verhaal: "Als ouder ben je altijd bang dat je kind iets overkomt. Maar wanneer het daadwerkelijk gebeurt, stort je wereld in.”  

Partnerschap met impact 

Veel dank aan sportorganisatie en organisator Le Champion, die dit prachtige evenement heeft neergezet. Dit jaar was KiKa voor het eerst titelpartner en goed doel van de Haarlem City Walk. De komende jaren slaan we de handen ineen om dit succesvolle wandelevenement neer te zetten in de Noord-Hollandse hoofdstad. Samen voor 100% genezing van kinderkanker. 

Purple paint brush
6 januari 2023

Haarlem City Walk presenteert Stichting Kinderen Kankervrij als nieuwe titelpartner

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) is de nieuwe titelpartner en ook het goede doel van de Haarlem City Walk, de wandeltocht door historisch Haarlem waarvan dit jaar de 2e editie georganiseerd wordt.

Lees meer
15 maart 2023

Kilometers hindernissen en modder trotseren voor KiKa

De inschrijvingen voor de Family edition en de 6,12 en 16 kilometer zijn geopend.

Lees meer
3 april 2023

Bakken voor KiKa levert meer dan een ton op

De maand maart stond geheel in het teken van bakken voor KiKa. De bakkers hebben ontzettend hun best gedaan, wat een supermooi resultaat heeft opgeleverd.

Lees meer
22 juli 2022

Fanatieke wandelaars halen € 30.000,- op

Kilometers lopen in de hitte, je moet het maar aandurven. Ruim 48 lopers gingen deze uitdaging aan voor KiKa.

Lees meer
Purple paint brush