Voorlichting onderbouw

Leer meer over kinderkanker met behulp van praatplaten.

Speciaal voor kinderen in de onderbouw van de basisschool heeft KiKa een interactief verhaal over kinderkanker ontwikkeld. Wil jij kinderkanker behandelen in de klas? Lees dan verder.

Over het voorlichtingsmateriaal

Het verhaal legt kinderkanker uit op een manier waarop ook kleuters dit begrijpen, spelenderwijs en zonder dat ze hier bang van worden. Docenten lezen het verhaal voor aan de klas en laten praatplaten zien. Aanvullend zijn er meerdere verwerkingsopdrachten. Van het versieren van een sondepleister tot een wedstrijdje gemene cellen weghalen.  

Purple paint brush
Purple paint brush

Aanvragen voorlichtingsmateriaal

Heb jij interesse om het onderwerp kinderkanker te behandelinen in de klas? Vraag hier het voorlichtingsmateriaal aan voor de onderbouw.

Aanvragen

Leerdoelen

Het lesmateriaal is gratis toegankelijk via LessonUp. Deze lessen sluiten aan bij de uitwerking van kerndoel 34: de leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.  

We hebben de veelgestelde vragen door kinderen gebundeld in een handig document, inclusief antwoorden op kinderniveau. 

Lees meer

Purple paint brush

Waar zet KiKa zich voor in?

Nieuwsgierig naar de missie van KiKa? Lees hier wat KiKa doet en ontdek hoe de stichting impact maakt

Lees meer

Alles voor scholen

Ontdek waarom voorlichting over kinderkanker zo belangrijk is. Klik hier om meer te lezen.

Lees meer

Voorlichting bovenbouw

KiKa biedt boeiende en interactieve voorlichting over kinderkanker voor de bovenbouw. Leerlingen leren over de ziekte en hoe ze kunnen helpen. Ontdek het nu!

Lees meer

Spreekbeurt over kinderkanker

Vraag nu het spreekbeurtpakket van Kika aan en maak je spreekbeurt over kinderkanker compleet. Ontvang waardevolle informatie en inspirerende materialen. Bestel vandaag

Lees meer
Purple paint brush