Het verhaal van Erwin

Vrijwilliger voor KiKa

Erwin Flohr is al vele jaren een enthousiaste vrijwilliger van KiKa. Zelf komt hij ook regelmatig (sportief) in actie voor KiKa. Uit eigen ervaring weet hij hoe belangrijk alle acties voor KiKa zijn.

Purple paint brush

Over Erwin

In het dagelijkse leven ben ik vader van drie kinderen en accountmanager bij een Telecom en IT bedrijf. Daar adviseer ik organisaties in het gebruik van dataverbindingen en zakelijke telefonieoplossingen. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij KiKa. Mijn vrijwilligerswerk bestaat vooral uit het aanwezig zijn bij cheque overhandigingen. Daarnaast is het af en toe aanwezig zijn bij een evenement. ​​​​

Het allerleukste is dat je vrijwel altijd te maken hebt met mensen die een erg positieve instelling hebben. Op de momenten dat je voor KiKa ergens bezig bent of bij een KiKa bijeenkomst bent, is de sfeer altijd erg positief. Ik vind het vooral bij scholen erg mooi om te vertellen wat KiKa doet. Als ik dan een en ander vertel over cijfers, zoals hoeveel onderzoeken er zijn geweest, wat ze kosten en hoe lang een onderzoek duurt, zie je de kinderen maar ook de docenten vaak opkijken. 

KiKa heeft altijd bovenaan gestaan in mijn lijst met goede doelen. Maar nadat mijn zoon Quinten in 2009 kinderkanker kreeg en daar gelukkig wel van is genezen, heb ik besloten om me meer in te zetten voor KiKa. Van heel dichtbij heb ik meegemaakt wat kinderkanker met de zieke kinderen en gezinnen doet. Gelukkig geneest vier op de vijf kinderen maar dat kinderen de strijd niet winnen is hartverscheurend. 

Ik ben begonnen met het meedoen met Run for KiKa en dat is onlangs al voor het negende jaar op rij geweest, waarmee ondertussen heel veel Euro’s zijn opgehaald voor KiKa. Daarna heb ik besloten om ook als vrijwilliger of vertegenwoordiger voor KiKa aanwezig te zijn bij evenementen of het overhandigen van cheques. Als er iets is waarin ik kan bijdragen voor een betere genezingskans maar ook voor een betere toekomst voor kinderen die genezen zijn, dan doe ik het graag.

Het meest speciale moment voor mij was het in ontvangst nemen van een cheque in Meijel. Daar was een benefietconcert gehouden en de opbrengst was uiteraard voor KiKa. De aanleiding was dat het meisje Milou, dat ook in een tv uitzending van KiKa was geweest en uit Meijel kwam, was overleden aan kinderkanker. Bij die overhandiging waren de ouders van Milou ook aanwezig en daar heb ik toen best een tijdje mee gesproken. Het was een erg mooie en aangrijpende bijeenkomst, waar toch maar weer duidelijk wordt hoe belangrijk alle steun voor KiKa is. Ook is het leuk om te merken dan mensen uit je omgeving je ooit zien op een foto in een lokaal weekblad. De terugkoppeling die je daar op krijgt is altijd erg leuk. 

Meer verhalen

Meer verhalen
Purple paint brush

Het verhaal van Hannah

Hannahs broertje, Bram, heeft Acute Lymfatische Leukemie. Ze deed dit jaar mee aan Naar de Top voor KiKa om niet alleen haar broertje te steunen, maar alle kinderen en gezinnen die elk jaar hetzelfde of erger moeten doorstaan.

Lees meer

Het verhaal van Benjamin

In de zomervakantie van 2020 voelde Benjamin zich vaker ziek. Steeds vaker kreeg hij klachten, zoals extreme hoofdpijn en vermoeidheid en overmatige dorst.

Lees meer

Een ziek veertje

Hoe ga je in gesprek met kinderen over het onderwerp kanker? Voor veel ouders is dat lastig. Daarom bedacht en schreef René Kops het prentenboek ‘Een ziek veertje’ waarvan de opbrengst naar KiKa gaat.

Lees meer
Purple paint brush