Kankerkampioen

Emelie

22 juni 2022 - De dappere Emelie is 11 jaar en heeft een hersentumor. Onlangs heeft ze te horen gekregen dat ze is uitbehandeld. Maar ondanks dit vreselijke nieuws, heeft ze besloten om haar verdriet om te zetten in iets positiefs. Met haar liedje “Kankerkampioen” wil ze andere kinderen die ook ziek zijn een hart onder de riem steken. “Blijf vooral leuke dingen doen, ook al ben je ziek en gaat het niet zo goed met je.”

Purple paint brush

Emelie vertelt haar verhaal aan KiKa

Ik ben Emelie, en ben 11 jaar. Ik woon met mijn eeneiige tweelingzus, broer, zusje, hond en moeder in Huizen. In het weekend zijn we bij onze vader in Hilversum. Ik ben ontzettend creatief, muzikaal, en houd van gezellig samenzijn en vooral van lachen. Geen dag ging voorbij zonder tekenen en in mijn dagboek schrijven. Verder houd ik veel van paardrijden, zwemmen, ballet, school en zingen. 

Emelie kreeg een hersentumor

In september 2021 is er bij mij een hersentumor ontdekt. Ik had veel last van hoofdpijnen en moest steeds overgeven als ik op stond. Ik ben in het Prinses Máxima Centrum direct geopereerd, een groot deel van de tumor is verwijderd, maar ik kwam wel linkszijdig verlamd uit de operatie. De uitslag van het weefselonderzoek was zeer slecht, een hooggradig glioom. Geen gevecht mogelijk, ongeneeslijk ziek.

Zwaar traject van behandelingen

Door chemotherapie en radiotherapie en revalidatie heb ik de kans gekregen om nog mooie dingen te mogen doen. Ik vind dat er altijd wel iets kan waar je blij van wordt. Ik heb mezelf rechtshandig leren schrijven. En ik gebruikte een rollator op school. Helaas haalde de kanker mij genadeloos in. Tumoren op de oogzenuw zorgden ervoor dat mijn zicht werd afgenomen. Ik kon niet meer in mijn dagboek schrijven of tekenen, dat was helemaal niet leuk. 

Ondanks dat besloot ik dat ik me toch alles kon inbeelden en dat het toch ook fijn is om alles nu beter te kunnen horen. Weer keek ik vol positiviteit naar wat wel kan. En ik werd met liefde gedragen door mijn omgeving. In huis maar ook op school verzonnen we dingen die ik kon doen. 

Kankerkampioen

In november heb ik me een middag heel verdrietig om de kanker gevoeld. En ik heb toen het lied Kankerkampioen geschreven. Ik wilde dat ieder kind dat ziek is mijn liedje kon horen. Mijn muziekjuf van school heeft mij toen in april geholpen om het liedje Kankerkampioen op te nemen in de studio. Het is mijn wens om andere zieke kinderen hiermee te helpen. Daarnaast gaat alle opbrengst natuurlijk naar Kika.

Ook mag ik mijn andere droom gaan realiseren. Een uitgeverij wil een dagboek voor zieke kinderen gaan uitbrengen! Ook hiervan gaat de opbrengst naar Kika.

Op dit moment ben ik alleen heel erg ziek. Er blijven tumoren groeien en ik ben uitbehandeld. Mijn muziekjuf, mama en mijn tweelingzus zorgen er voor dat het dagboek met mijn ideeën toch straks van de grond komt. Want ziek zijn is niet leuk, maar je gedachten blijven altijd bestaan. 

Namens Emelie❤️

Purple paint brush

Een ziek veertje

Hoe ga je in gesprek met kinderen over het onderwerp kanker? Voor veel ouders is dat lastig. Daarom bedacht en schreef René Kops het prentenboek ‘Een ziek veertje’ waarvan de opbrengst naar KiKa gaat.

Lees meer

Dankzij donors was ons meisje sterk genoeg voor haar behandeling

Evelien en David kregen de schrik van hun leven toen hun dochtertje Marit een niertumor bleek te hebben.

Lees meer

Het verhaal van Benjamin

In de zomervakantie van 2020 voelde Benjamin zich vaker ziek. Steeds vaker kreeg hij klachten, zoals extreme hoofdpijn en vermoeidheid en overmatige dorst.

Lees meer

Het verhaal van Timo

In de zomer van 2018 werd Timo, toen 4 jaar oud, erg ziek. Het bleek een zeer agressieve longtumor. Na een zwaar traject van ruim twee en een half jaar behandelingen, heeft hij op 2 november 2020 de strijd tegen kinderkanker verloren.

Lees meer
Purple paint brush