Het verhaal van Pim en Rein

Pim (11 jaar) besloot vorig jaar zomer om tot de kerstvakantie in zijn korte broek naar school te gaan. Daarmee vroeg hij aandacht voor zijn klasgenoot Rein die leukemie had.

Purple paint brush

“Toen mijn vriend Rein ziek werd en opeens niet meer op school kwam, wilde ik iets doen waardoor we toch iedere dag even aan hem dachten. Dus ging ik in de kou in mijn korte broek naar school!”

Op de laatste dag vóór de kerstvakantie deed de hele school van Pim en Rein mee en hebben ze samen meer dan 14.000 euro opgehaald voor onderzoek naar kinderkanker! Dit jaar roepen Pim en Rein iedereen op om in de laatste week vóór de kerstvakantie (20 t/m 24 december) minimaal één dag een korte broek aan te doen. Dat is koud, dat klopt. Maar dat is niets vergeleken bij wat kinderen met kanker doormaken.

Haal jij ook je korte broek weer uit de kast voor KiKa? Pim en Rein hebben  naast heel veel leeftijdgenoten, presentator Jan Joost van Gangelen én medisch directeur van het Prinses Máxima Centrum, Rob Pieters, ook overgehaald om mee te doen! 

Purple paint brush
23 december 2022

KiKa haalt ruim 6 ton op voor Missie 538 voor het Prinses Máxima Centrum

Tijdens KiKa Korte Broek hebben honderden mensen ruim 6 ton opgehaald.

Lees meer
17 november 2022

KiKa lanceert KiKa Korte Broek met bijzondere ‘Missie’

Van 19 tot en met 23 december trekt Nederland massaal de korte broek weer uit de kast.

Lees meer
6 september 2021

De genezingskans voor kinderen met kanker stijgt!

Geweldig nieuws. De genezingskans voor kinderen met kanker is sinds de jaren '90 sterk verbeterd.

Lees meer
15 februari 2021

Wereld Kinderkankerdag

Op 15 februari is het Wereld Kinderkankerdag en staan we internationaal stil bij alle kinderen en hun gezinnen die zijn getroffen door deze verschrikkelijke ziekte.

Lees meer
Purple paint brush