Het verhaal van Dewi-Jill

Dewi-Jill heeft samen met haar oncoloog en fysiotherapeut meegedaan aan Run for KiKa. Samen met haar moeder vertelt Dewi-Jill haar verhaal. 

Purple paint brush

Dewi-Jill

In het najaar van 2014 voelde ik mij helemaal niet goed. Ik was steeds heel moe, had het erg koud en had ook rillingen. We dachten allemaal dat ik gewoon een griepje had opgelopen en het vanzelf weer over zou gaan. Dit was niet het geval. We zijn toch maar langs de huisarts gegaan, waar ik bloed moest prikken. Toen de uitslag binnen was, een hele hoge ontstekingswaarde, moest ik meteen door naar de spoedeisende hulp. Toen is het balletje gaan rollen en heb ik een hoop onderzoeken moeten ondergaan. Uiteindelijk kwam ik op gesprek bij mijn dokter en zij zei: ‘Dewi-Jill, je bent ziek. En die ziekte heet kanker’.

Ik had de ziekte van Hodgkin, dat is lymfeklierkanker. Mijn behandeling bestond uit 6 chemokuren. Daarna gingen ze kijken of ik nog bestraling moest ondergaan, maar gelukkig hoefde dat niet. De impact van het ziek zijn was groot. Van het een op het andere moment leef je in een ziekenhuis.

Voor jou staat de tijd eigenlijk stil en ben je alleen maar bezig met beter worden. Terwijl alle anderen mensen, je vrienden en familie, allemaal doorgaan met hun dagelijks leven. Ik vond dat erg lastig. Ik wilde me ook gewoon vervelen op school, net zoals anderen uit mijn klas en leuke dingen doen met vriendinnen. Helaas ging dat even niet. Mijn wereld stond op zijn kop.

Op dit moment gaat het redelijk goed met me. Ik ben inmiddels 2 jaar schoon, dat betekent dat de kanker al 2 jaar weg is uit mijn lichaam. Ik kan niet wachten tot het 5 jaar wordt, want dan ben je officieel beter verklaard in de medische wereld. Ik moet nog wel om het half jaar op controle komen in het ziekenhuis. Dat vind ik niet zo erg. Dan weet ik dat ik nog goed in de gaten word gehouden.

Ik sport twee keer in de week met de fysiotherapeut om mijn conditie op te bouwen. Het herstel duurt wel erg lang. Maar ik weet dat het uiteindelijk allemaal voor een goed doel is.

Ik ben bijna klaar met mijn opleiding AV Vormgeven. Ik wil hierna doorstuderen om in de mediawereld aan de slag te kunnen gaan. Het lijkt mij heel mooi om met mensen samen te werken en hun verhalen te vertellen. En ik droom ervan om in de toekomst helemaal klachtenvrij door het leven te gaan, maar of dat gaat lukken is nog even afwachten. Ik zou ook heel graag een mooie verre reis willen maken!

Samen met mijn oncoloog en fysiotherapeut heb ik de Run for Kika in Rotterdam gelopen. Alle mensen die er waren om ons team te supporten en het mooie bedrag wat we hebben opgehaald voor KiKa is voor mij een mooie herinnering. Hierdoor kijk ik met een positieve blik terug op mijn ziekteproces. Ik heb het voor mijzelf op een hele mooie manier af kunnen sluiten. 

Ik droom ervan om in de toekomst helemaal klachtenvrij door het leven te gaan, maar of dat gaat lukken is nog even afwachten.

Dewi-Jill

Moeder Dewi-Jill

Onze dochter was al een tijd aan het tobben met haar gezondheid en er kon geen vinger op gelegd worden wat het was. Na de zoveelste keer naar de huisarts gaf ze aan dat ze het niet meer wist en bij 0 ging beginnen met alle onderzoeken. Haar bloedwaarde bleek veel te hoog. Toen we te horen kregen dat onze dochter kanker had, was de eerste gedachte: gelukkig er is eindelijk iets gevonden. Je hebt dan nog geen idee wat voor impact het heeft. Als het allemaal geland is, ga je de rollercoaster in en laat je alles over je heen komen. Je wil maar 1 ding. Dat is dat je kind weer beter wordt.

De impact op het gezin is heel erg groot. Eenieder heeft zijn verdriet op zijn eigen manier. Alles wordt afgestemd op je zieke kind, omdat je geleefd wordt in de periode van chemo. Daardoor loop je jezelf en anderen weleens voorbij.

Dewi-Jill is op dit moment 2 jaar schoon. Ze ondervindt dagelijks nog steeds klachten van de chemo. Die heeft de kanker heel goed uit het lichaam weggewerkt, maar heeft ook andere gezonde delen aangetast. Dat is de keerzijde. Maar we zijn erg blij dat ze schoon is. We proberen te genieten van wat we kunnen en we hopen natuurlijk dat er een mooie toekomst aankomt voor onze dochter.

Purple paint brush

Dagboek van Jade

De 15-jarige Jade kreeg 2 juli de diagnose kanker. Een Rhabdomyosarcoom in haar keel. Met andere woorden; een grote tumor in haar keel tot aan haar oor.

Lees meer

Kinderkanker stopt niet bij genezing

Als twee handen op één buik. Zo omschrijft Ties zijn relatie met broer Pim. Ze deden alles met elkaar. Voetballen, samen spelen, lekker op pad. Gewoon, zoals broers dat doen.

Lees meer

Het verhaal van Benjamin

In de zomervakantie van 2020 voelde Benjamin zich vaker ziek. Steeds vaker kreeg hij klachten, zoals extreme hoofdpijn en vermoeidheid en overmatige dorst.

Lees meer

Het verhaal van Melissa

4 februari 2015, de dag dat mijn oorlog tegen het monster, dat ze kanker noemen, begon.” Melissa Kremer is op 25-jarige leeftijd overleden aan leukemie.

Lees meer
Purple paint brush