Het verhaal van Bart

De trein die kinderkanker heet

Bart van Genderen loopt de Nijmeegse 4Daagse voor KiKa. Hij maakte kinderkanker van dichtbij mee toen zijn dochter leukemie kreeg. Bekijk zijn verhaal over hoop en vrees en hoe hij zijn ervaring nu inzet om andere kinderen te helpen.

Purple paint brush

Hoe het begon

Bart's dochter kreeg in 2017 leukemie. Ze was net een week naar de middelbare school en voelde zich plots niet lekker. "Ze zag heel bleek, was moe en had eigenlijk de klassieke kenmerken van leukemie", blikt Bart terug. "We gingen naar het ziekenhuis voor bloedafname en één dag later zaten we in het Prinses Máxima Centrum. En dan beland je op de trein die kinderkanker heet." 

Bart vertelt zijn verhaal. Bekijk de video hieronder. 

Wil jij Bart steunen?

Ga dan naar zijn actiepagina en maak een donatie over. Zo help je samen het verschil te maken!

Klik hier

Meer verhalen

Meer verhalen
Purple paint brush

Kanker treft niet één maar twee gezinsleden binnen de familie Albrechts

Als John (62) hoort dat hij kanker heeft, slaat dat nieuws in als een bom. De impact van de ziekte op het gezin verandert drastisch wanneer zoon Jari - destijds 16 jaar - ook kanker krijgt.

Lees meer

Het verhaal van Melissa

4 februari 2015, de dag dat mijn oorlog tegen het monster, dat ze kanker noemen, begon.” Melissa Kremer is op 25-jarige leeftijd overleden aan leukemie.

Lees meer

Het verhaal van Pim en Rein

Pim (11 jaar) besloot vorig jaar zomer om tot de kerstvakantie in zijn korte broek naar school te gaan. Daarmee vroeg hij aandacht voor zijn klasgenoot Rein die leukemie had.

Lees meer

Pap, misschien krijg ik jouw bloed wel

“Al verschillende emmers vol” heeft Herbert van der Sanden (48) de afgelopen 20 jaar als bloeddonor afgestaan.

Lees meer
Purple paint brush