KiKa aan de deur

Alles over straatwerving

Regelmatig gaan enthousiaste wervers van KiKa langs de deur of naar openbare locaties om donateurs of spelers voor De KiKa Loterij te werven. Lees hier meer over straatwerving. 

Purple paint brush

Waarom werft KiKa donateurs?

KiKa werft donateurs omdat structurele steun hard nodig is om ook in de toekomst onderzoek naar kinderkanker te financieren. Het doel: 100% kans op genezing van kinderkanker.

De KiKa Loterij

KiKa heeft haar eigen loterij. De deelnemers werven wij onder andere door met wervers langs de deur te gaan. Met jouw deelname aan De KiKa Loterij maak je kans op mooie prijzen en tegelijkertijd steun je ook KiKa, want wij mogen minstens 80% van jouw inleg investeren in meer onderzoek naar kinderkanker.

Meespelen

Welke gegevens vraagt de straatwerver?

Wij werven donateurs en loterijspelers via een digitaal formulier op een tablet. De werver vraagt altijd om jouw persoonsgegevens. Zoals je naam, adres, postcode, telefoonnummer en e-mailadres. Wij gebruiken deze gegevens om jouw donatie of deelname aan De KiKa Loterij in orde te maken en je te informeren over ons werk. Jij ontvangt ook altijd een bevestiging van jouw donateurschap of loterijdeelname in de mail. Daarnaast vraagt de werver om jouw bankrekeningnummer zodat jouw donatie of lot geïncasseerd kan worden.

KiKa gaat zorgvuldig om met persoonsgegevens. Dit doen we volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). We verstrekken deze gegevens nooit aan derden, tenzij we daartoe wettelijk worden verplicht. Het delen van persoons- en betaalgegevens is te allen tijde veilig en vertrouwd. Lees meer hierover in onze privacyverklaring.

Krijgen de wervers van KiKa betaald?

KiKa werkt al jaren samen met hetzelfde wervingsbureau en is daar heel blij mee! De wervers zijn in dienst van het wervingsbureau en krijgen betaald voor de uren die zij werken. Het bureau hanteert scherpe tarieven, werkt op no cure no pay basis én is volledig transparant, waardoor KiKa inzicht heeft in de exacte kosten voor de werving. Omdat heel veel nieuwe donateurs en deelnemers aan De KiKa Loterij vervolgens KiKa jaren blijven steunen, is dit een hele belangrijke vorm van fondsenwerving. Een die significant bijdraagt aan ons ultieme doel: 100% genezing van kinderen met kanker.

Bevestigingsmail niet ontvangen of heb je vragen? Mail naar info@kika.nl, dan helpen we je verder op weg.

Locaties werving

Voor vragen over onze huis-aan-huis werving kun je bellen met 020-2157377. Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m zaterdag tussen 09:00 tot 21:00 uur. Via deze link kan je nagaan of er op dit moment bij jou in de buurt huis-aan-huiswerving plaatsvindt. 

KiKa collecte

KiKa is geen collecterende stichting en er is geen collecteweek. Het kan echter voorkomen dat de deelnemers van onze sportieve evenementen langs de deuren gaan om sponsorgeld in te zamelen. Zij vragen hiervoor een vergunning aan bij de gemeente. Dit doen ze altijd op persoonlijke titel. Bij twijfel kun je vragen om de vergunning of contact opnemen met de gemeente.  

KiKa collectebussen worden alleen ondersteunend bij acties voor KiKa gebruikt. Als je de actie niet vertrouwt, adviseren wij om geen geld te geven, maar te storten op rekeningnummer NL89INGB0000008118 van Stichting Kinderen Kankervrij.

Bekijk hier het overzicht van deelnemers die de collecte bij KiKa hebben aangemeld:

Purple paint brush

Kinderkanker is doodsoorzaak nummer één door ziekte

Met jouw gift steun je kankeronderzoek, voor alle kinderen die zijn geraakt door de ziekte.

Lees meer

De organisatie

Groot worden door klein te blijven’, dat is ons motto. Lees meer over de organisatie.

Lees meer

Waar zet KiKa zich voor in?

Nieuwsgierig naar de missie van KiKa? Lees hier wat KiKa doet en ontdek hoe de stichting impact maakt

Lees meer

Wat heeft KiKa bereikt?

Van doorbraken in de behandeling tot hoopvolle verhalen van overlevenden - ontdek wat KiKa al heeft bereikt in de strijd tegen kinderkanker

Lees meer
Purple paint brush