De organisatie

‘Groot worden door klein te blijven’, dat is ons motto. Groot worden in wat wij doen en willen bereiken, maar klein blijven in kosten. We zijn trots op ons team, onze actievoerders, de vrijwilligers en alle donateurs. Want zij maken de plannen van KiKa mogelijk.  
 

Het KiKa team

Met ons enthousiaste team van circa twintig medewerkers werken we vanuit het Olympisch Stadion in Amsterdam. Op de afdelingen onderzoeken, marketing & communicatie, informatie & services, financiële administratie en vrijwilligerscoördinatie doen we er samen alles aan om KiKa in goede banen te leiden. Het KiKa team wordt aangestuurd door algemeen directeur Jakolien van Eijk en financieel directeur Remko Veenstra. 

Vrijwilligers van KiKa 

Ruim 150 vrijwilligers vertegenwoordigen KiKa door heel Nederland. Wat ze zoal doen? Ze helpen in de KiKa ruimte van het Prinses Máxima Centrum, verkopen KiKa knuffelberen en werken als gastdocent op basisscholen. Onze vrijwilligers gaan namens KiKa langs bij bedrijven, scholen, verenigingen en particulieren om hun symbolische chequemomenten te begeleiden.  
 
Interesse?

Bekijk hier de openstaande vacatures

Ambassadeurs van KiKa 

Iedereen die zich inzet voor KiKa is voor ons een ambassadeur! Wil jij ook in actie komen voor KiKa? Lees op deze pagina meer over KiKa en de functies die er zijn, of klik hier om naar onze actiepagina te gaan. 
 
We zijn daarnaast erg dankbaar en blij met de steun van een aantal bekende Nederlanders. Zij zetten zich als KiKa vriend tijdens evenementen, tv-optredens en op sociale media belangeloos in voor KiKa. Zo bereiken we nog meer mensen!  

Ferdi Stofmeel 

Ferdi zet zich al jarenlang in voor KiKa. Hij is de stem van onze voorlichtingscampagne en heeft verschillende video's opgenomen voor het KiKa Klassenspel. Wist je dat hij regelmatig meedoet aan Run for KiKa?

Purple paint brush
Purple paint brush

Het Tom Voûte fonds  

Tom Voûte is één van de bekendste kinderoncologen van ons land. Hij was betrokken bij veel onderzoeken rondom kinderkanker, bij de oprichting van KiKa en kreeg zijn eigen fonds. Een fonds met de focus op schenkingen en nalatenschappen. In 2013, een paar jaar nadat hij is overleden, is het Tom Voûte Fonds door KiKa overgenomen.  
 
KiKa organiseert jaarlijks de Tom Voûte Young Investigators Awards, als eerbetoon aan Tom Voûte. Deze competitie is voor jonge, talentvolle onderzoekers. De winnaar ontvangt een beurs voor wetenschappelijk onderzoek en zelfontwikkeling.

Ook relevant

Purple paint brush

Directie en Raad van Toezicht

KiKa heeft een tweekoppige directie. Lees meer over het management team en de Raad van Toezicht

Lees meer

Hoe het begon

KiKa is ruim 20 jaar geleden opgericht. Lees hoe dat is gegaan.

Lees meer

Waar gaat het geld naartoe?

Lees meer over de bestedingen van KiKa en waar het geld naartoe gaat.

Lees meer

Waar zet KiKa zich voor in?

Nieuwsgierig naar de missie van KiKa? Lees hier wat KiKa doet en ontdek hoe de stichting impact maakt

Lees meer
Purple paint brush