Samen in korte broek voor KiKa

Berg je korte broek nog niet op want KiKa Korte Broek is terug! Van 18 tot en met 22 december doet heel Nederland weer massaal mee aan deze bijzondere actie om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het belangrijke onderzoek naar kinderkanker.

Purple paint brush

Nieuwe boegbeelden en bijzondere verhalen

Dit jaar sluiten Fenna Ramos, Jan Joost van Gangelen, Levi van Kempen, Jeugdagent Kim, Brandweervrouw Gaby, paralympisch atleet Robin, meester Yannick, kok David, verpleegkundige Simone zich aan bij de strijd tegen kinderkanker.

Ook geven de kindambassadeurs Pim en Ties het stokje door aan en boegbeelden Elin en Fedde. In 2021 kreeg Fedde een hersentumor, waar het nu gelukkig goed mee gaat. Samen met zijn zusje draagt hij een korte broek voor alle kinderen die nu geconfronteerd worden met kanker. “We moeten naar 100% genezing.” 

Meer onderzoek is nodig

Kinderkanker stopt niet na de behandeling, en daarom is het zo belangrijk dat we ons samen inzetten voor KiKa Korte Broek. Jaarlijks krijgen 600 kinderen in Nederland kanker. Momenteel overleeft 81% van de kinderen met kanker. KiKa streeft naar 100% genezing. Daarnaast krijgt drie op de vier survivors te maken met late effecten door de behandeling. Ook Fedde kan hierover meepraten. Hoewel hij nu stabiel is, hebben de drie operaties sporen nagelaten. “Hij heeft een tragere verwerkingssnelheid, moeite met prikkels verwerken en kan zich lastiger concentreren op school. Je kan ook niet verwachten dat je hier ongeschonden uitkomt," zegt zijn moeder Maud. "Maar de gevolgen hadden allemaal veel erger kunnen zijn, dat beseffen we ons goed. We knijpen in onze handen dat Fedde er nog is. Maar er zijn ook gezinnen die dat geluk niet hebben. Er is echt meer geld voor onderzoek nodig. Dus kom allemaal in actie!"

Over KiKa Korte Broek

KiKa Korte Broek is in 2020 ontstaan uit een inspirerend verhaal van een 11-jarige jongen uit Doetinchem, Pim. Toen zijn vriend Rein ziek werd, besloot hij in de kou in korte broek naar school te gaan en hiermee geld in te zamelen voor KiKa zodat hij elke dag even aan Pim dacht. KiKa vond dit zo’n sympathieke actie en besloot het ieder jaar te organiseren. Sindsdien is KiKa Korte Broek uitgegroeid tot een begrip. Scholen, families, vrienden en bedrijven, van jong tot oud. Iedereen doet jaarlijks mee. In totaal heeft KiKa Korte Broek ruim 1 miljoen euro opgebracht. 

Blote benen redden levens

Wil jij meedoen aan KiKa Korte Broek? Inschrijven is vanaf vandaag mogelijk via de website. Maak een actiepagina aan, draag je korte broek van 18 tm 22 december en haal hiermee geld op voor onderzoek naar kinderkanker. Het is makkelijk, iedereen kan meedoen en je maakt een enorm verschil.

Waar wacht je nog op?

Meld je aan

Meer lezen?

Purple paint brush

Voorlichting over kinderkanker

Ontdek waarom voorlichting over kinderkanker zo belangrijk is. Klik hier om meer te lezen.

Lees meer

Waar zet KiKa zich voor in?

Nieuwsgierig naar de missie van KiKa? Lees hier wat KiKa doet en ontdek hoe de stichting impact maakt

Lees meer

Wat heeft KiKa bereikt?

Van doorbraken in de behandeling tot hoopvolle verhalen van overlevenden - ontdek wat KiKa al heeft bereikt in de strijd tegen kinderkanker

Lees meer

Doe mee aan een KiKa evenement

Letterlijk je beste beentje voorzetten? Dat kan! KiKa organiseert het hele jaar door leuke, sportieve activiteiten.

Lees meer
Purple paint brush
Elin en Fedde in korte broek voor KiKa
KiKa korte broek18 t/m 22 decemberDoe mee