Marike Broekman en Roderick Beijersbergen benoemd tot voorzitter en vice-voorzitter Wetenschappelijke Raad KiKa

Persbericht

Prof. Dr. Mr. Marike L.D. Broekman is per 1 februari 2024 benoemd tot de nieuwe voorzitter van de Wetenschappelijke Raad KiKa (WR KiKa). Zij volgt hiermee dr. Anne May op die na tien jaar WR KiKa, waarvan de laatste drieënhalf jaar als voorzitter, het stokje overdraagt aan Broekman. Daarnaast maakt Prof. Dr. Roderick L. Beijersbergen een nieuwe stap binnen de Wetenschappelijke Raad KiKa, waar hij de rol van vice-voorzitter van Broekman overneemt. 

Purple paint brush

“Het is een eer als voorzitter van de Wetenschappelijke Raad KiKa mee te mogen werken aan de missie van KiKa", zegt Broekman. Beijersbergen vult aan: “De behandeling en genezing van kanker is nog steeds een grote uitdaging, ook voor kanker bij kinderen. Door gericht en goed onderzoek kunnen hierin nog grote stappen gezet worden. Ik zet graag mijn wetenschappelijk kennis en ervaring in om het beschikbare geld zo goed mogelijk in te zetten op projecten en programma’s die op korte maar ook op langere termijn het verschil kunnen gaan maken.”

Over de Wetenschappelijke Raad KiKa

De WR KiKa is een onafhankelijke groep van gerenommeerde onderzoekers op het gebied van kanker. Samen met externe experts uit binnen- en buitenland beoordeelt de WR KiKa de onderzoeksvoorstellen die bij KiKa binnenkomen. Hierbij kijken ze naar de kwaliteit, haalbaarheid en relevantie voor kinderkankerpatiënten. Op basis van het advies van de WR KiKa wordt een projectaanvraag goedgekeurd of afgekeurd door de directie van KiKa.  

Jakolien van Eijk, algemeen directeur van KiKa zegt: “Op deze manier kunnen wij onze donateurs garanderen dat hun geld goed terecht komt en dat is heel belangrijk. Daarom zijn we zo ongelooflijk dankbaar dat KiKa al sinds 2013 kan rekenen op de hulp van al haar WR-leden. Zij doen dit geheel vrijwillig en naast hun doorgaans gigantisch drukke en veelzijdige banen, net als Marike en Roderick. Dat waarderen we enorm!” 

Marike Broekman

Prof. Dr. Mr. Marike L.D. Broekman is al sinds 2017 lid van de Wetenschappelijke Raad KiKa. Zij is arts (neurochirurg) én onderzoeker (hoogleraar translationele neuro-oncologie) in het Haaglanden Medisch Centrum en het Leids Universitair Medisch Centrum. Samen met haar onderzoeksgroep werkt ze aan nieuwe strategieën voor diagnose en behandeling van hersentumoren. Broekman heeft meer dan 180 wetenschappelijke publicaties op haar naam staan.  

Roderick Beijersbergen

Prof. Dr. Roderick L Beijersbergen is groepsleider in het Nederlands Kanker Instituut (NKI) in Amsterdam en sinds 2021 lid van de Wetenschappelijke Raad KiKa. Daarnaast is hij bijzonder hoogleraar Functional Genomics aan het Swammerdam Institute of Life Sciences (SILS) van de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoeksgroep werkt aan de ontwikkeling van screeningstechnologieën waarmee ze nieuwe aanknopingspunten voor kankertherapie kunnen ontdekken. Beijersbergen publiceerde tot nu toe al meer dan 120 wetenschappelijke artikelen.

Meer nieuws

Meer artikelen
Purple paint brush
KiKa financiert nieuwe onderzoeken
11 juli 2024

KiKa investeert miljoenen in negen veelbelovende kinderkankeronderzoeken

KiKa financiert nieuwe onderzoeken naar kinderkanker. Lees meer op de website

Lees meer
11 juni 2024

Deelnemers Mud Masters halen recordopbrengst op

Obstakels overwinnen en geld inzamelen voor KiKa. Bekijk hier hoeveel de deelnemers hebben opgehaald voor KiKa.

Lees meer
5 juni 2024

Sjaak Neefjes benoemd als lid RvT bij KiKa

Per 1 juni 2024 is Prof. Dr. Sjaak Neefjes benoemd als lid van de Raad van Toezicht bij Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Lees meer
29 mei 2024

Gebruik van MRI-scans voor betere diagnose retinoblastoom

KiKa heeft onderzoekers van het Amsterdam UMC een beurs van maar liefst € 527.280 toegekend. Ze gaan de komende jaren met behulp van MRI-scans onderzoek doen naar verschillende vormen van retinoblastoom.

Lees meer
Purple paint brush