KiKa lanceert voorlichtingscampagne 'Als ik later groot ben'

15 februari 2023

Het is vandaag Wereld Kinderkankerdag. Op deze dag denken wij extra aan alle kinderen en gezinnen die te maken hebben met kinderkanker. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland de ziekte waarvan 1 op de 5 het momenteel niet redt. Om kinderen bewust te maken van kinderkanker en het feit dat zorgeloos groot worden niet voor iedereen vanzelfsprekend is, geeft KiKa voorlichting over kanker. Om dat onder de aandacht te brengen lanceren we vandaag de voorlichtingscampagne ‘Als ik later groot ben’

Purple paint brush

Voorlichting over kinderkanker

Bewustwording creëren rondom het onderwerp kinderkanker en kinderen leren dat zorgeloos groot worden niet vanzelfsprekend is; dat is de doelstelling van de nieuwe voorlichtingscampagne ‘Als ik later groot ben’ van KiKa. De kern van de campagne is een impactvolle video waarbij kinderen vertellen over hun dromen en ambities. Een ziek kind heeft deze dromen net zo goed. Maar zieke kinderen moeten eerst beter worden om die dromen te kunnen verwezenlijken. De voice-over ligt in handen van KiKa ambassadeur Ferdi Stofmeel.

Het verhaal van Anne

De 12-jarige Anne is het gezicht van de campagne. Ze wordt momenteel behandeld voor een vorm van botkanker. De afgelopen jaren ging de familie door een loodzware tijd. Niet één maar twee kinderen in het gezin werden getroffen door kanker. `Een nachtmerrie!`, zegt moeder Fleur. `Toen onze jongste zoon net vijf jaar schoon was, bleek ook Anne kanker te hebben.´ Naar omstandigheden gaat het gelukkig goed met haar. “Fijn om met mijn verhaal kennis te kunnen delen over het onderwerp”.  

Voorlichting van KiKa

KiKa lanceert vandaag het nieuwe voorlichtingsmateriaal voor de onderbouw. Zo hebben we nu voor alle klassen van de basisschool passend voorlichtingsmateriaal beschikbaar. Zodat kinderen op een interactieve manier, spelenderwijs leren over kinderkanker. Wil jij meer weten over de voorlichting van KiKa?

Lees meer

Purple paint brush

Alles voor scholen

Ontdek waarom voorlichting over kinderkanker zo belangrijk is. Klik hier om meer te lezen.

Lees meer

Voorlichting onderbouw

Kika biedt leerzame en begrijpelijke voorlichting over kinderkanker voor de onderbouw. Ontdek boeiende lessen die kinderen bewust maken. Ontdek het nu.

Lees meer

Voorlichting bovenbouw

Kika biedt boeiende en interactieve voorlichting over kinderkanker voor de bovenbouw. Leerlingen leren over de ziekte en hoe ze kunnen helpen. Ontdek het nu!

Lees meer

Spreekbeurt over kinderkanker

Vraag nu het spreekbeurtpakket van Kika aan en maak je spreekbeurt over kinderkanker compleet. Ontvang waardevolle informatie en inspirerende materialen. Bestel vandaag

Lees meer
Purple paint brush
Vrouw staat op een paadje in het gras voor een gebouw
Kankervrij is niet klachtenvrijSteun onderzoek