Genezingskans kinderen met kanker stijgt naar 83%

15 februari 2023

Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) maakt vandaag bekend dat de vijfjaarsoverleving van kinderen met kanker verder is gestegen naar 83%. Heel mooi nieuws aangezien de vijfjaarsoverleving 30 jaar geleden nog rond de 70% lag. Maar we zijn er nog lang niet. We moeten naar 100% genezing mét optimale kwaliteit van leven.

Purple paint brush

De cijfers die het IKNL vandaag bekend gemaakt heeft, zijn een tussentijdse update van het eerste Nederlandse onderzoek dat in 2021 gepubliceerd is. De nieuwe cijfers zijn helaas niet één-op-één te vergelijken met de 81% die we toen bekend maakten, omdat er een overlap zit tussen de bestudeerde groepen toen en nu. KiKa publiceert pas nieuwe overlevingscijfers op het moment dat deze bestudeerd zijn voor een complete, onafhankelijke nieuwe groep.

Op naar 100% genezing

KiKa blijft onderzoek naar kinderkanker financieren om ervoor te zorgen dat de genezingskans stijgt naar 100%, mét optimale kwaliteit van leven. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Momenteel redt 1 op de 5 kinderen het niet. Daarnaast heeft 75% van de overlevenden te maken met late effecten als gevolg van de behandelingen.  

Wil jij het hele onderzoek lezen? Klik dan hier

Purple paint brush

Word donateur

Door donateur te worden van KiKa lever je een waardevolle bijdrage aan de missie: ieder kind met kanker genezen.

Lees meer

Kinderkanker is doodsoorzaak nummer één door ziekte

Met jouw gift steun je kankeronderzoek, voor alle kinderen die zijn geraakt door de ziekte.

Lees meer

Organiseer een actie voor Kika

Jaarlijks worden er meer dan 6.000 acties om geld op te halen georganiseerd voor KiKa. Deze steun maakt het mogelijk om kinderen met kanker beter te behandelen en te genezen!

Lees meer

Doneren als bedrijf

Versneld naar 100% genezing van kinderkanker. Dát is ons doel. Maak je bedrijf onderdeel van deze mooie missie.

Lees meer
Purple paint brush