Fietsers halen bijna negen ton op voor onderzoek naar kinderkanker

29 juni 2023

De negende editie van de Giro di KiKa heeft maar liefst €854.517 opgebracht voor Stichting Kinderen Kankervrij. Het opgehaalde bedrag, bijeengebracht door 235 fietsers, wordt door KiKa gebruikt voor het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker en 1 op de 5 redt het niet.

Purple paint brush

Fietsen voor KiKa

Vijf loodzware etappes door de Italiaanse Dolomieten. Afgelegd door 107 fietsers. Tijdens de laatste etappe vanuit Bormio sloten nog eens 128 wielrenners aan die samen met de weekdeelnemers onder andere de Stelvio beklommen. Deze uitdagende tocht vormt een ware sportieve beproeving en toont elk jaar weer de onvermoeibare inzet van de renners in de strijd tegen kinderkanker. 

Bijzondere en ontroerende verhalen tijdens Giro di KiKa

Verschillende teams namen deel aan de Giro di KiKa met elk hun eigen motivatie. Een indrukwekkend team dat meedeed was Team Julian, dat fietste voor Julian, een jongetje met leukemie. Hij wordt behandeld in het Prinses Máxima Centrum en het gaat gelukkig goed met hem. Tussen de behandelingen door reist zijn familie naar Italië om de Classico voor KiKa te fietsen. Ze hebben ervaren wat een stichting als KiKa voor hen kan betekenen en waarderen het wetenschappelijk onderzoek dat wordt gefinancierd voor nieuwe medicijnen en het streven naar 100% genezing voor ieder kind. “Dat gunnen we iedereen, omdat geen enkel kind deze ziekte zou mogen meemaken.”

Ieder kind kankervrij

Tijdens de afsluiting van het evenement onthulde Jakolien van Eijk, directeur van KiKa, samen met onder andere Julian en zijn ouders de cheque met het opgehaalde bedrag. Een onroerend moment. "Het is hartverwarmend om te zien hoe de fietsers van Giro di KiKa zich zo onvermoeibaar inzetten om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker", aldus Jakolien van Eijk. "Deze ongelooflijke opbrengst stelt ons in staat om belangrijke stappen voorwaarts te zetten in het bereiken van onze missie: ieder kind kankervrij." 

Inschrijvingen 2024 geopend

In Nederland worden jaarlijks 600 kinderen getroffen door kanker. Momenteel overleeft niet elk kind de ziekte. Elke drie dagen sterft een kind in Nederland aan kanker. Bovendien ervaren vier op de vijf overlevers late effecten als gevolg van de behandeling. Alleen door het financieren van nieuw onderzoek kunnen de kansen voor kinderen met kanker worden verbeterd. De inschrijving voor de tiende en tevens jubileumeditie van Giro di KiKa is nu geopend.  Meld je aan op de website van Giro di KiKa voor meer informatie.

Purple paint brush
6 september 2021

De genezingskans voor kinderen met kanker stijgt!

Geweldig nieuws. De genezingskans voor kinderen met kanker is sinds de jaren '90 sterk verbeterd.

Lees meer
22 juli 2022

Fanatieke wandelaars halen € 30.000,- op

Kilometers lopen in de hitte, je moet het maar aandurven. Ruim 48 lopers gingen deze uitdaging aan voor KiKa.

Lees meer
2 juni 2023

Het Máxima bestaat vijf jaar

Lees meer over de resultaten die in de afgelopen vijf jaar behaald zijn.

Lees meer
11 juni 2024

Deelnemers Mud Masters halen recordopbrengst op

Obstakels overwinnen en geld inzamelen voor KiKa. Bekijk hier hoeveel de deelnemers hebben opgehaald voor KiKa.

Lees meer
Purple paint brush