Fanatieke wandelaars halen € 30.000,- op

22 juli 2022

Kilometers lopen in de hitte, je moet het maar aandurven. Ruim 48 lopers gingen deze uitdaging aan voor KiKa. Van woensdag 20 juli tot en met vrijdag 22 juli liepen de deelnemers 30, 40 of 50 kilometer tijdens de grootse wandelprestatietocht ter wereld: de Nijmeegse Vierdaagse. Met hun deelname liepen ze geld bij elkaar in de strijd tegen kinderkanker. Samen haalden ze maar liefst €30.000- op voor wetenschappelijk onderzoek. En de teller loopt nog door! 

Purple paint brush

Nijmeegse Vierdaagse werd driedaags wandelfestijn 

De derde week van juli staat traditiegetrouw in het teken van de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar was het de 104de editie van het grootste wandelevenement ter wereld. Meer dan 45.000 deelnemers, met meer dan 70 verschillende nationaliteiten, van 11 jaar tot 90+, komen elk jaar naar Nijmegen om vier dagen te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Allemaal met hetzelfde doel: het felbegeerde 4Daagsekruisje. Na twee afgelaste corona-edities was het ook dit jaar even spannend of het wandelfestijn door kon gaan. Door de extreme hitte besloot de organisatie om de eerste dag te schrappen en er een driedaags feest van te maken.  

Bijzondere verhalen 

Alle lopers deden mee vanuit hun eigen motivatie. Vriendinnen Elin (12) en Audrey (13) liepen voor de eerste keer de Vierdaagse. “We vinden dat ieder kind een gezonde toekomst verdient", aldus de vriendinnen. Pim Daalhuis liep voor een meisje met kanker die hij gekend heeft. Zij overleed op 10-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte. Marco Kesseboom deed zelfs voor de 6e keer mee aan de Vierdaagse voor KiKa en haalde maar liefst € 5.000 euro op.

Extra bijzonder was dit jaar de videoboodschap van Yvette (13) aan de lopers. Zij heeft leukemie en droomt ervan om de Nijmeegse Vierdaagse te lopen met haar vader. Haar ziekte maakt deelname aan een sportief evenement op dit moment onmogelijk. Yvette liet zich niet uit het veld slaan en stond langs de kant van de weg om de lopers een hart onder de riem te steken.  Bekijk haar verhaal hieronder.

Videoboodschap Yvette

Meer onderzoek keihard nodig 

Jaarlijks krijgen 600 kinderen in Nederland kanker. Mede dankzij KiKa is de genezingskans gestegen van 72% naar 81%. Dit betekent dat nog steeds 1 op de 5 kinderen met kanker het niet redt. Daarom financiert KiKa wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Gericht op betere behandelingen, meer genezingskans en hogere kwaliteit van leven. Een gedeelte van het sponsorgeld komt ten goede aan verbouwing van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Door de bouw van twee extra verdiepingen bovenop het centrum, kunnen er in de toekomst ruim 200 extra onderzoekers worden aangenomen. Ook komt daar een speciaal plekje voor een immuno- oncologieafdeling. 

Wil jij meer weten over de Vierdaagse voor KiKa. Bekijk de dagvlogs op ons YouTube-kanaal.

Purple paint brush
6 januari 2023

Haarlem City Walk presenteert Stichting Kinderen Kankervrij als nieuwe titelpartner

Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) is de nieuwe titelpartner en ook het goede doel van de Haarlem City Walk, de wandeltocht door historisch Haarlem waarvan dit jaar de 2e editie georganiseerd wordt.

Lees meer
15 maart 2023

Kilometers hindernissen en modder trotseren voor KiKa

De inschrijvingen voor de Family edition en de 6,12 en 16 kilometer zijn geopend.

Lees meer
22 mei 2023

Haarlem verenigt zich voor KiKa. Massale opkomst en enorm bedrag voor kinderkankeronderzoek

Lees hier alles over de eerste editie van de KiKa Haarlem City Walk

Lees meer
28 juni 2023

Fietsers halen bijna negen ton op voor onderzoek naar kinderkanker

Tijdens de achtste editie van de Giro di KiKa, hebben honderden fietsers in totaal € 888.771 opgehaald.

Lees meer
Purple paint brush